New: Nike Lunarglide + 5 Shield

IMG_7109Ik ben begonnen met hardlopen op gewone gymschoenen, in het begin ging dat prima maar toen ik op een gegeven moment verder dan 4km kon rennen kreeg ik blaren aan de binnenkant van beide voeten, geen pretje dus. In juni kreeg ik van Annemerel en New Balance (toen we de Ladiesrun in Rotterdam gingen rennen) de New Balance 890v3, een hele leuke roze hardloopschoen. En ze liepen in de eerste instantie super lekker! Geen last meer van blaren, het was een hele opluchting. Maar ze waren niet perfect, ze zijn namelijk een beetje aan de kleine kant en ze geven niet zo veel demping. Ik heb ook last van platvoeten en daar deden de leuke roze schoenen helaas ook niets voor. Vorige maand heb ik mogen ervaren hoe grappig het was om onverwachts met je voet in een grote plas regenwater te stappen en ik was not amused.

Toen ik op internet las over de nieuwe Nike schoenen met shield was ik erg benieuwd. Vanochtend ging ik dus met de trein naar Venlo om een kijkje te nemen bij Run2Day. Ik had een Run2Day kortingsbon uit de ‘booty bag’ van de bootcamp van AnnemerelEsmée dus vandaar dat ik naar Venlo ging.

Ik had mijn New Balance schoenen meegenomen en er werd een filmpje gemaakt terwijl ik  met die schoenen aan een stukje door de winkel rende. Op het filmpje was duidelijk te zien dat vooral mijn rechter voet erg naar binnen zakte tijdens het lopen. Iets wat niet heel gezond is, tijdens 5km hardlopen zet je namelijk al gemakkelijk z’n 5000 stappen. Ik heb dus een schoen nodig die dat een beetje corrigeert. Mijn vermoeden werd dus bevestigd dat de Nike Lunarglide een geschikte schoen voor mij is.

De schoen zat prettig en toen er opnieuw een filmpje werd gemaakt zag je duidelijk verschil. Mijn voet zakte een stuk minder door, nog wel een klein beetje maar dat zou geen problemen moeten opleveren.

De schoen is wind- en waterdicht is reflecterend, super handig voor de winter. Nu kan ik de hele winter door blijven trainen voor de halve marathon en mag ik geen excuses meer verzinnen als het regent of sneeuwt! Ik ben benieuwd in hoeverre dat dat gaat lukken ;-).

 

flits

Links: zonder flits | Rechts: met flits

IMG_7106 IMG_7102 IMG_7104

 

2 Comments on New: Nike Lunarglide + 5 Shield

  1. Sophie
    12 oktober 2013 at 13:58 (11 jaar ago)

    Wauw, wat een gave schoenen! Ik wil ook graag hardlopen en ben weer een beetje begonnen op de loopband. Maar dat is saai :’)

    Beantwoorden

Leave a Reply