Puppy: Rhodesian Ridgeback

collage3Vorige week zaterdag gingen we kijken voor een Rhodesian Ridgeback(RR) pup, op deze foto’s zijn ze 8 weekjes oud.

Kenmerkend voor een RR is de ridge, een strook haren die op de rug in tegenover gestelde richting groeit. Dit is al vanaf geboorte aanwezig. Het ras is afkomstig uit Zuid-Afrika en houd dus niet dol op vorst en regen. De pup gaat bij de ouders van mijn vriend wonen maar dat is mijn tweede huis dus stiekem wordt het ook een beetje mijn puppy. Een RR moet veel lopen, als pup natuurlijk nog niet maar ik zie hier toch echt een toekomstig hardloop maatje. Het lijkt me echt heerlijk om een grote hond naast je te hebben lopen.

We gingen naar Hoeve de Hoef bij Venray waar 13 pups zijn geboren, 4 teefjes en 9 reutjes. De teefjes waren al ‘uitverkocht’ dus we kwamen voor een reutje. Ze hebben een mooi groot verblijf waar ze kunnen spelen en slapen maar omdat we met ze wouden spelen knuffelen mochten ze eruit, in het verblijf ligt zaagsel dus dat is niet handig voor ons om in te gaan. Alle puppy’s hebben een andere kleur halsband om, heel leuk om te zien dat ze allemaal zo’n ander karakter hebben! De groene was mijn favoriet, heel rustig heeft hij eigelijk de hele avond op mijn schoot geslapen. Andere puppy’s zoals lila en blauw waren heel stout, ik droeg een lang open vest en ze beten steeds aan de uiteinden en trokken eraan, hihi. Puppy geel was wel heel ondeugend toen hij in de woonkamer een schoen (bijna nog groter dan hemzelf) vond die hij helemaal door de kamer sleepte.

Komende zaterdag gaan ze definitief een pup aanwijzen maar dan zijn mijn vriend en ik vrijwilliger voor dance4life bij de Musical Flashdance bij Theater aan het Vrijthof in Maastricht.

Heb jij een hond waarmee je doet hardlopen?

 

3 Comments on Puppy: Rhodesian Ridgeback

 1. marleen
  13 december 2013 at 09:38 (11 jaar ago)

  het lijkt me zo cool om een hondje te hebben om mee te nemen met hardlopen! alleen wel lastig voor mij, want ik woon in de stad :P

  Beantwoorden
 2. Elma
  5 februari 2014 at 12:23 (10 jaar ago)

  Aaaah, zo schattig! Echt zo’n lieve foto waar ze aan het drinken zijn!

  Beantwoorden

Leave a Reply