Running Update

foto 4

Alweer bijna een maand geleden dat ik dit blog begonnen ben en me heb ingeschreven voor de 10km van de Rotterdam Marathon en de Halve Marathon van Leiden. Hoe staat het ervoor? Ik heb besloten om me te houden aan de Run Coach hardloopschema’s van Nike, het fijne daaraan vind ik namelijk dat er ook trainingen van de Nike Training Club (NTC) in staan gepland. Ik doe namelijk vaker thuis al verschillende oefeningen van de NTC app en ik vind ze heel fijn! Ook volg ik bij de sportschool soortgelijke lessen.

Het eerst schema dat ik ga volgen is het ’10K advanced’ schema, ik kan al 10km hardlopen maar ik heb er moeite mee om het aan een stuk door onder het uur te rennen. Tijdens de 10km Ladiesrun Rotterdam in juni liep ik trouwens in 1:02:36. Met dit schema ben ik 21 oktober begonnen en dit duurt tot en met 1 december.

Daarna ga ik het half-marathon beginner schema volgen, dit duurt dan van 2 december tot en met 23 maart als alles volgens planning verloopt. Dan heb ik nog 3 weken tot de 10km wedstrijd, dan staat er niets specifieks gepland maar ik denk dat ik dan twee weken nog wat aan interval zal doen en de laatste week rust zal nemen.

Na de 10K is het nog exact 5 weken tot de halve marathon, doe ik dit ga vullen zie ik dan wel weer, laat ik me eerst maar eens aan de schema’s houden toch ;-)?

Leave a Reply