Training voor de halve marathon van Leiden dag #1

7cd9d2342ab111e3a9c822000a1d2020_8Dag 1 en ik verzwikte mijn enkel over een … ? Kastanje ding? Op de planning stond gister een 10km met na 5km een drinkpauze van 2 minuutjes. Maar ik besloot om niet verder dan 5km te hardlopen.

De vorige en eerste keer dat ik mijn enkel verzwikte tijdens het hardlopen is nu bijna een maand geleden. Dat was ook mijn linker enkel en ik heb er ongeveer 4 dagen last van gehad. Het was nu niet zo erg dat ik niet meer kon rennen, na het incident heb ik nog 3 kilometer gerend. De bedoeling was om gister een 10km run te doen maar achja, je kunt natuurlijk niet alles mee hebben zitten tijdens een eerste trainingsdag ;-).

Over twee weken ga ik naar Eindhoven voor nieuwe hardloopschoenen. De schoenen waar ik nu hard op loop (New Balance 890v3) zijn niet voor mijn voeten aangemeten. Ik heb platvoeten en daarom nu af en toe wat last van mijn benen, een echte blessure wil ik graag voorkomen.

Vanavond staat een bezoekje gepland aan de sportschool, ik ga voor een half uur functional training en een half uur abs challenge, morgen word er weer hard gelopen.

 

Leave a Reply